Saboterende delen

Tijdens NEI therapie komen we regelmatig saboterende delen tegen. Dat zijn delen die in jouw onderbewustzijn zijn gecreëerd om jou te beschermen tegen pijn. Wanneer je een pijnlijke situatie meemaakt, dan creëert het onderbewustzijn een soort muur in jou om ervoor te zorgen dat je met de pijnlijke situatie kunt omgaan. Deze muur zorgt ervoor dat je bepaald gedrag gaat vertonen en dat je bepaalde emoties sterker voelt of juist minder. Het is goed dat het onderbewustzijn dat op dat moment voor je doet. Alleen een tijd later is vaak de pijnlijke situatie voorbij, maar heb je nog wel steeds die muur in jouw onderbewustzijn. En die muur zorgt ervoor dat je bepaald gecreëerd gedrag of emotie blijft herhalen.

Zo kwam er een vrouw in mijn praktijk waar we tijdens het testen ook stuitten op een saboterend deel. Dat deel had te maken met dat ze steeds in beweging moest blijven. Ze kon geen rust vinden om even op de bank een boek te lezen. Ze moest altijd nog iets doen. Ook al wist ze rationeel wel, dat wat ze ‘moest’ doen niet zo belangrijk was, toch deed ze dat in plaats van dat ze rust nam. Door dat saboterende deel weg te halen, ervaart ze de drang niet meer om steeds bezig te blijven.

Herken je dit bij jezelf? Dat je gedrag vertoont of gevoel hebt wat niet meer passend is bij de tegenwoordige situatie? Maak dan een afspraak met me, zodat we kunnen kijken wat er in jouw onderbewustzijn zit, wat niet meer functioneel is voor jou.